X
A A A A A
-A A A+

Bērnu slimnīcas Vecāku māja saņem ziedojumu vairāk nekā 10 000 eiro vērtībā

Šī gada februārī tika uzsākta ziedojumu kampaņa Bērnu slimnīcas Vecāku mājas uzturēšanas izmaksu segšanai, aicinot atbalstīt vecākus, kuru bērni ārstējas slimnīcā. Pirmais uzņēmums, kurš atsaucies aicinājumam, ir Eleving Group, ziedojot 10319,71 eiro.

Bērnu slimnīcas Vecāku māja Torņakalnā jau kopš 2011. gada sniedz atbalstu ģimenēm, kuru bērni ilgstoši ārstējas slimnīcā, nodrošinot gan naktsmājas, gan praktisku un psiholoģisku atbalstu. Kopumā 12 darbības gadu laikā Vecāku māja sniegusi palīdzību vairāk nekā 7500 ģimenēm. Visbiežāk Vecāku mājā uzturas ģimenes no attālākiem reģioniem, kā arī priekšlaicīgi dzimušo bērniņu mammas, un reizēm vecāki tur pavada pat trīs mēnešus.

“Tāpat kā jebkurā citā ēkā, arī Bērnu slimnīcas Vecāku mājai jāmaksā par ūdeni, siltumu, apsaimniekošanu, jāalgo darbinieki. Šobrīd Vecāku mājai nav piešķirts valsts finansējums, tā darbojas ar Bērnu slimnīcas fonda uzkrājuma palīdzību, bet tas diemžēl nebūs iespējams ilgstoši. Tāpēc aicinām sabiedrību ziedot, lai arī šogad gan smagi slimu un priekšlaikus dzimušu, gan ikviena bērniņa, kurš ārstējas BKUS, vecāki varētu saņemt naktsmājas, patvērumu, psiholoģisku atbalstu un pleca sajūtu,” atklājot ziedojumu kampaņu, sacīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Kopā Vecāku mājas darbības nodrošināšanai 2024. gadā ir nepieciešami 140 tūkstoši eiro. Eleving Group ziedojums ir pirmais lielais solis, kas palīdz pietuvoties mērķim. Turklāt īpašs gandarījums, ka ziedošanas iniciatīvā iesaistījušies arī uzņēmuma darbinieki, paužot savu atsaucību un atbalstu mērķim. Kā norāda uzņēmumā, iekšējās kampaņas ietvaros Eleving Group apņēmās ziedot desmit eiro par katru darbinieka noziedoto eiro.

“Mēs apzināmies, ka brīdī, kad bērns nonāk slimnīcā, tas nereti ir gara atlabšanas ceļa sākums, kas jāveic arī vecākiem, kam šī pieredze ir liels pārdzīvojums un pārbaudījums. Vecāku vajadzības, bērnam nonākot ārstniecības iestādē, ir dažādas. Kādam ir nepieciešams emocionāls atbalsts, kādam gultas vieta un iespēja atrasties tuvumā savam bērnam, bet citam vienkārši nepieciešams kluss stūrītis, kurā sakopot domas un spēkus. Vecāku labsajūta ir daļa no bērna ārstniecības procesa, kas nereti paliek otrajā plānā, tādēļ esam priecīgi iesaistīties kampaņā, kuras mērķis ir sniegt tieši šādu atbalstu,” par Eleving Group iesaisti teic Artūrs Čakars, Grupas korporatīvo attiecību direktors.

Ikviens, kurš vēlas atbalstīt Vecāku mājas darbību, ir aicināts ziedot vecakumaja.lv un Bērnu slimnīcas fonda vietnē, kā arī Rimi ziedojumu kastītēs visā Latvijā.

Atpakaļ