X
A A A A A
-A A A+

2023. gada atskaite

Bērnu slimnīcas fonds 2023.gadā turpināja atbalstīt un realizēt visas līdzšinējās ziedojumu programmas, kā arī piesaistīt sabiedrības palīdzību, lai sniegtu individuālu atbalstu bērniem ar hroniskām un smagām veselības problēmām.

 

2023. gadā tika veikti vairāki būtiski uzlabojumi Bērnu slimnīcas (BKUS) infrastruktūrā ar mērķi veicināt mazo pacientu atveseļošanos un labsajūtu. Kā lielākos uzlabojumus var minēt jaunā Bērnu un jauniešu psihiskās veselības centra atklāšanu, kas ir pēdējo gadu lielākais notikums bērnu psihiskās veselības jomā. 2023. gadā tika arī uzsākta ziedojuma piesaistes kampaņa BKUS Epilepsijas un miega medicīnas centra labiekārtošanai.

Lai nodrošinātu BKUS mazo pacientu labsajūtu, sadarbībā ar Latvijas bērnu onkoloģijas fondu tika realizēti vairāki atbalsta projekti: tika sniegts ikmēneša finansiāls atbalsts onkoloģijas pacientu ģimenēm, tika apmaksāti hematoonkoloģijas nodaļas pacientiem vajadzīgie valsts neapmaksātie medikamenti, turpināts atbalsts Veselības aprūpes attīstības centra (HAC) izveidei.  

Lai nodrošinātu BKUS pacientu labsajūtu un veselību, BSF visa gada garumā nodrošināja analīžu sūtīšanu, valsts neapmaksāto medikamentu apmaksu, medicīnas materiālu iegādi un citas ārkārtas vajadzības BKUS pacientu veselībai.

Paralēli visa gada garumā tika arī nodrošinātas tādas programmas kā:

  • Braucam mājās”, kas ir transporta nodrošināšana BKUS pacientiem (hematoonkoloģijas, ķirurģijas, uc nodaļas),
  • programma “Drosmes kastes” (motivācijas balviņas mazajiem pacientiem, par drosmīgi izturētu procedūru),
  • programma “Veseļojies ar prieku Bērnu slimnīcā”, kas nodrošina dažādu radošo materiālu iegādi,
  • programma “Drošais apmetnis”, kas nodrošina sociālu palīdzību trūcīgam vecākam, laikā, kad ir jāatrodas blakus bērnam slimnīcā.

Sadarbībā ar atbalstītājiem – tika organizēti dažādi svētki BKUS, tai skaitā Māsu dienas un Dārza svētki.

Bērnu slimnīcas fonds 2023. gadā:

  • turpināja atbalstīt Mātes piena bankas darbību,
  • atbalstīja virtuālās realitātes ieviešanu BKUS,
  • nodrošināja personāla tālākizglītību visa gada garumā (apmaksājot lidojumus BKUS speciālistiem un ārvalstu speciālistiem, apmācības un stipendijas rezidentiem),
  • tāpat tika atbalstīts "Ēstprieks" BKUS (produkti ēdienreizēm, vienreizējie iepakojumi, vienreizējie piederumi) visa gada garumā.

2023. gadā otro reizi BSF sadarbībā ar Latvijas bērnu onkoloģijas fondu, organizēja konferenci «Precīzijas medicīnas tīklošanās forums», kurā eksperti no Baltijas, Rietumeiropas un Skandināvijas valstīm dalījās pieredzē par jaunākajām iespējām onkoloģisko saslimšanu diagnostikā un ārstēšanā.

Bērnu slimnīcas fonds turpināja iesākto un ilggadējo labdarības pasākumu – Eņģeļi pār Latviju, kā ietvaros tika vākti ziedojumi, lai nodrošinātu palīdzību bērniem, kuriem bija nepieciešama palīdzība pēc ārstēšanās Bērnu slimnīcā - bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, kustību traucējumiem, neiroloģiskām saslimšanām, kā arī dažādos ārkārtas gadījumos. No iepriekšējā gada akcijā savāktajiem līdzekļiem visvairāk palīdzība tika sniegta bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, bet atbalsts tika sniegts arī bērniem ar kustību traucējumiem un ārkārtas gadījumos.

Tika turpināts sniegt atbalstu Ukrainas bēgļu bērniem Latvijā atbalsta programmas “Palīdzi celties” ietvaros, un organizētas četras psihoemocionālās rehabilitācijas nometnes bērniem no Ukrainas lielākās bērnu slimnīcas "Ohmatdyt".

Pateicoties Aktīvo iedzīvotāju fondam, Eiropas Sociālajam fondam un Sabiedrības integrācijas fondam, BSF bija iespēja īstenot vairākas sabiedriskas iniciatīvas, pārstāvot mazaizsargātu grupu intereses: