X
A A A A A
-A A A+
Sapnis piepildīts

Ērika (25 gadi)

Sarakstīt grāmatu ar acīm

Spinālā muskuļu atrofija

100%
Saziedots: 3 066 €
Nepieciešams: 3 000 €

Alūksniete Ērika jau no bērnības slimo ar spinālo muskuļu atrofiju, un šobrīd meitene gandrīz pilnībā zaudējusi kustību spējas. Viņas veselības stāvokli jau ilgstoši uzrauga Bērnu slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienests. Taču Ērika ir ļoti zinātkāra, radoša, apguvusi vairākas valodas, cita starpā nodarbojas arī ar pērļošanu. 2015. gadā, sadarbībā ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību, galerijā "Putti" notika Ērikas un viņas brāļa darināto rotu izstāde. Viņai ļoti patīk arī ceļot, redzēt jaunas vietas, klausīties mūziku, baudīt mākslu un lasīt grāmatas angļu valodā. Mīlestība pret literatūru iedvesmojusi meiteni sākt rakstīt arī pašai savu fantastikas stāstu - par divām māsām, kuru dzīve mainās, kad viņu mājām uzbrūk pārdabiskas būtnes. Diemžēl datora lietošana, izmantojot peli, kļūst aizvien grūtāka. Kad meitene uzzināja par jaunu tehnoloģiju - alternatīvo komunikācijas iekārtu TOBII PCEye, kas ļauj kontrolēt datora kursoru, sekojot acs kustībai, viņai parādījās cerība šo sapni īstenot! Diemžēl iekārtas cena ir pārāk liela, lai Ērikas ģimene to varētu atļauties pašu spēkiem.


Kā sapnis tika piepildīts

Kaut gan ziedojumu vākšana un iekārtas pasūtīšana prasīja ilgāku laiku, nekā gaidījām, aprīlī Ērika tika gan pie Tobii PCEye iekārtas, gan jauna portatīvā datora, kas ir pietiekami jaudīgs, lai varētu sadarboties ar jauno iekārtu un programmatūru! Vēl bija nepieciešamas apmācības ar speciālistu, treniņi fokusēt skatienu, kā arī bija jāuzstāda īpašu statīvu, ko var pielāgot dažādām pozīcijām un pareizajam leņķim. Taču pēc tam viss ritējis raiti, un Ērika ir ļoti apķērīga.

"Ērika jau piešāvusies, darbojas kā profiņš.Tagad viņa varot izdarīt vairāk kā ar peli un ir atsākusi rakstīt savu grāmatu," stāsta meitenes mamma Maiga.