X
A A A A A
-A A A+

Jūlijā iepirkšanās centros “AKROPOLE” ir iespēja ziedot rotaļlietas Bērnu slimnīcas Drosmes kastēm

No šī gada 1. jūlija iepirkšanās centru “AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa” apmeklētāji ir aicināti iesaistīties labdarības akcijā, lai palīdzētu vākt ziedojumus Bērnu slimnīcas pacientu labbūtības programmai – Drosmes kastēm. Akcijas ietvaros mēneša garumā abos “AKROPOLE” iepirkšanās centros būs izvietotas īpašas ziedojumu kastes, kurās apmeklētāji aicināti ziedot nelielas, jaunas rotaļlietas mazo pacientu apbalvošanai par drosmi un izturību.

Nonākšana slimnīcā ir satraucoša ikvienam, it sevišķi bērniem. Izmeklējumi un medicīniskas manipulācijas var šķist biedējošas un radīt nepatīkamas sajūtas kā emocionāli, tā fiziski. Lai iedrošinātu un apbalvotu pacientus par izrādīto drosmi, Bērnu slimnīcā jau vairākus gadus atrodama "Drosmes kaste", no kuras katrs bērns vai pusaudzis pēc procedūras var izvēlēties sev tīkamu rotaļlietu.

“Drosmes kaste” ir liels palīgs arī Bērnu slimnīcas mediķiem, jo tā veicina sadarbību ar mazo pacientu un palīdz mazināt satraukumu un bailes pirms procedūrām un manipulācijām. Drosmes kastes gan Latvijā, gan citviet pasaulē darbojas, pateicoties ziedojumiem, tādēļ būtiski to saturu regulāri papildināt, jo drosme Bērnu slimnīcas pacientiem nepieciešama katru dienu visa gada garumā. 

“Šķietami mazās lietiņas, kas atrodamas Drosmes kastēs, palīdz bērniem pārvarēt bailes un iepriecina. Diemžēl nepatīkamas procedūras ir pieredze, ar kuru bieži nākas saskarties, lai uzlabotu veselību. Tāpēc ir būtiski, lai Drosmes kastes vienmēr būtu pilnas un sniegtu atbalstu gan bērniem, gan viņu vecākiem, kuriem redzēt bērnu bēdas var būt pat sāpīgāk, nekā pati procedūra mazajam. Nekas nav svarīgāks, kā redzēt savu bērnu atkal pasmaidām. Drosmes kastes šo iespēju sniedz,” stāsta Linda Berķe-Berga, Bērnu slimnīcas fonda projektu vadītāja.

Bērnu slimnīcas Pacientu pieredzes daļas vadītāja Linda Lagūna uzsver, ka “ik gadu Bērnu slimnīcā tiek veikti vairāk nekā simts tūkstoši izmeklējumu, no kuriem daudzi ir nepatīkami un biedējoši. Lai iedrošinātu un apbalvotu gan mazos, gan lielos pacientus pirms vai pēc procedūras, slimnīcā ir izvietotas piecdesmitpiecas Drosmes kastes, kas, pateicoties sabiedrības neticamajam atbalstam, ir vienmēr piepildītas ar mazām mantiņām. Šīs dāvaniņas ne tikai uzlabo bērnu noskaņojumu, bet arī stiprina viņu saikni ar medicīnas personālu, radot pozitīvas atmiņas par slimnīcu un padarot turpmāko saskarsmi ar mediķiem mazāk bailīgu”.

“Ikdienā mūsu mērķis ir nodrošināt patīkamu un draudzīgu iepirkšanās vidi, tai skaitā arī ģimenēm ar bērniem. Un mēs zinām, ka jauna spēle vai rotaļlieta bērnam var sagādāt neizmērojamu prieku. Pateicoties Bērnu slimnīcas fondam, mums ir iespēja šīs pozitīvās emocijas nogādāt arī pie mazajiem pacientiem, kuriem veikala apmeklēšanu kopā ar ģimeni aizstāj slimnīcu procedūras. Aicinu ikvienu interesentu izmantot iespēju un ņemt dalību šajā sirsnīgajā akcijā, nogādājot kādu mīļu rotaļlietu uz ziedošanas kastēm, kas atradīsies abos “AKROPOLE” iepirkšanās centros. Šis ir lielisks veids, kā apvienot patīkamo ar lietderīgo – iegādāties nepieciešamās preces un paveikt labu darbu ziedojot,” aicina iepirkšanās centru “AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa” mārketinga vadītāja Aija Urbāne-Orbāne.

Drosmes kastes atrodas katrā slimnīcas procedūru kabinetā 26 dažādās slimnīcas struktūrvienībās, un pēc drosmīgi izturētas procedūras vai, ja nepieciešama īpaši liela drosme - jau pirms tās, pacients var izvēlēties sev tīkamāko mantu. “AKROPOLE” iepirkšanās centri, Bērnu slimnīcas fonds un Bērnu slimnīca aicina ziedot jaunas un nelietotas rotaļlietas izmērā līdz 10 centimetriem oriģinālajā iepakojumā.

Ziedojumu kastes atrodamas “AKROPOLE Alfa” 1. stāvā pie veikaliem “Baitukas”, “XS Rotaļlietas” un frizieru salona “Hair Riga”,  un “AKROPOLE Rīga” 2. stāvā pie veikala “Toy's Planet”. Šajos punktos ir iespēja veikt arī finansiālu ziedojumu tam paredzētajās ziedojumu kastītēs.

Drosmes kastēs var likt:

• JAUNAS un nelielas mantas izmērā līdz 10 cm, piemēram, bērniem drošas rotaļlietas, puzlītes, grāmatiņas, galda spēles vai mantas sportiskām aktivitātēm. Visiem priekšmetiem jābūt to oriģinālajā iepakojumā.

Drosmes kastē nedrīkst likt:

• Ēdienu (tostarp saldumus) un mantas, kas izmērā pārsniedz 30 cm vai nav bērniem drošas (piemēram, satur sīkas detaļas, magnētus u.c.), kā arī rotaļlietas, kas aicina uz agresiju vai vardarbību (piemēram, spēļu ieroči vai rotaļlietas ar saukļiem, kas vēršas pret kādu sabiedrības daļu).

Akcijas norises laiks: no 2024. gada 1. jūlija līdz 2024. gada 31. jūlijam.

Atpakaļ