X
A A A A A
-A A A+

Kampaņā Vecāku mājas atbalstam Rimi veikalos saziedoti vairāk nekā 33 000 eiro

Apzinoties, cik liela nozīme ir Vecāku mājai un cik būtisku atbalstu tā dod vecākiem, kuru bērni ilgstoši ārstējas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), Bērnu slimnīcas fonds kopā ar Rimi šī gada februārī aizsāka ziedojumu kampaņu. Nedaudz vairāk nekā divu mēnešu laikā Rimi veikalos visā Latvijā saziedoti 33 588 eiro, sniedzot nozīmīgu finansiālo atbalstu turpmākajai Vecāku mājas pastāvēšanai.

Iniciatīvu ziedojumu piesaistei uzņēmās sabiedrībā zināmi vecāki, piemēram, Māra Upmane-Holšteine, kurai pašai bijusi pieredze ar ilgstošu bērna ārstēšanos un viesošanos Vecāku mājā. Ar devīzi Vecāki vecākiem viņi vērsās pie saviem draugiem, radiem, paziņām, sekotājiem sociālajos tīklos un ikviena vecāka Latvijā, aicinot ziedot Vecāku mājas uzturēšanai. Ikviens, kurš vēlējās atbalstīt tās darbību, jau no februāra sākuma varēja ziedot Rimi veikalos visā Latvijā.

“Pašlaik Vecāku māja darbojas ar Bērnu slimnīcas fonda uzkrājuma palīdzību, taču tas noteikti nav ilgtermiņa risinājums. Kā zināms, Labklājības ministrijas plānos Vecāku mājas finansēšana šogad neietilpst, tāpēc aicinām ziedot ikvienu, lai arī šogad gan smagi slimu un priekšlaikus dzimušu, gan ikviena bērna, kurš ārstējas BKUS, vecāki varētu saņemt naktsmājas, patvērumu, psiholoģisku atbalstu un pleca sajūtu. Paldies Rimi veikalu apmeklētājiem par ziedojumu! Šis finansiālais atbalsts ļaus Vecāku mājai turpināt tās misiju – būt oāzei nemiera pilnajā slimnīcas ikdienā,” saka Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

“Rimi ar Bērnu slimnīcas fondu sadarbojas jau ilgus gadus, un kopā esam īstenojuši daudzus sabiedrībai nozīmīgus projektus, piemēram, saziedojuši līdzekļus Latvijā pirmās Mātes piena bankas izveidei. Novērtējam, ka arī šoreiz varējām būt kopā ar Bērnu slimnīcas fondu, nodrošinot nozīmīgu ieguldījumu Vecāku mājas uzturēšanā. Paldies mūsu klientiem, kas atsaucās sirsnīgajam lūgumam un ziedoja, lai ikvienam vecākam, kura bērns nonāk BKUS un ir nepieciešams tur uzkavēties, būtu vieta, kur palikt un saņemt ārstēšanās laikā nepieciešamo atbalstu!” uzsver Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Kā iepriekš ziņots, pērnā gada nogalē noslēdzās Eiropas Sociālā fonda projekts onkoloģijas pacientu atbalstam, kas sedza daļu Bērnu slimnīcas Vecāku mājas darbības izdevumu. Lai Vecāku māja, kas ik gadu sniedz atbalstu ap 1000 mammām un tētiem, kuru bērni ilgstoši ārstējas slimnīcā, varētu turpināt darbu arī 2024. gadā, nepieciešami gandrīz 140 000 eiro.

Bērnu slimnīcas Vecāku māja Torņakalnā jau kopš 2011. gada sniedz atbalstu ģimenēm, kuru bērni ilgstoši ārstējas slimnīcā, nodrošinot gan naktsmājas, gan praktisku un psiholoģisku atbalstu. Kopumā 12 darbības gadu laikā Vecāku māja sniegusi palīdzību vairāk nekā 7500 ģimenēm. Nereti Vecāku mājā uzturas vecāki no reģioniem, kā arī priekšlaicīgu dzimušo bērnu mammas, reizēm tur uzturoties pat trīs mēnešus.

Vairāk informācijas un iespēja ziedot, izvēloties piemērotu summu, – www.vecakumaja.lv un Bērnu slimnīcas fonda vietnē www.bsf.lv.

Atpakaļ